Θεματικό Πάρκο & Τουριστικά

Η εταιρεία Κοσόγλου Α.Ε. από το 2018 δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού με δικό της στόλο που αποτελείται από λεωφορεία, βαν και ενοικιαζόμενα ΙΧ. Αναλαμβάνουμε κάθε είδους προκαθορισμένη εκδρομή ή μεταφορά σε ομάδες κατόπιν συνεννόησης. Επίσης δραστηριοποιούμαστε σε μισθώσεις ή αγορές μικρών ή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλαδα και το εξωτερικο.

Από το 2019 η εταιρεία μας ξεκίνησε την αδειοδότηση για την κατασκευή ενός πολυθεματικού πάρκου στην Κρήτη του οποίου η κατασκευή θα γίνει σε μία έκταση 1000 στρεμμάτων και θα δώσει τεράστια πνοή στην τοπική κοινωνία καθώς θα αποτελέσει πυρήνα εργασίας για πάνω από 400 άτομα. Επιπλέον θα προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους καθώς θα προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων δωρεάν μόνο με το εισιτήριο εισόδου.

Θεματικό Πάρκο

Το συγκεκριμένο  ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο θα παρέχει  ευρύ φάσμα υπηρεσιών ψυχαγωγίας στους επισκέπτες, όλα θα οργανώνονται με άξονα ένα σύνολο  θεμάτων πάντα με στόχο τα  πεδία της ψυχαγωγίας, του θεάματος, της ιστορίας, της τοπικής ιστορικής παράδοσης, της τοπικής οικονομικής ιστορίας, της μυθολογίας, της παράδοσης, της σύγχρονης μυθοπλασίας, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των τεχνών, του πολιτισμού γενικότερα, των επιστημών, της τεχνολογίας, αλλά και  της οικολογίας.
Η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός και η εσωτερική διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων θα διακρίνεται από υψηλή αισθητική και πολιτισμική ποιότητα θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και θα συνδέονται  με το σύνολο των  θεμάτων  του πάρκου. Στις εγκαταστάσεις του το ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο θα περιλαμβάνει κτιριακές κατασκευές, υπαίθριες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό υπαίθριων χώρων, διαμορφώσεις ελεύθερων χώρων, δίκτυα υποδομής, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επισκεπτών, βοηθητικές εγκαταστάσεις και ελεύθερους χώρους.
Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις που θα αποτελέσουν τους πόλους έλξης επισκεπτών του θεματικού πάρκου θα είναι ενδεικτικά: χώροι εκθέσεων, διαδραστικοί χώροι (virtual reality places), χώροι προβολών, χώροι παραστάσεων, θεματικά διαμορφωμένοι υπαίθριοι χώροι, υπαίθρια αμφιθέατρα, ειδικές διαδρομές με οχήματα μεταφοράς προσώπων, αναβατήρες, ενυδρεία, υδροψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.
Η ίδρυση του θεματικού πάρκου  θα γίνει σε συνδυασμό με κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κατηγορίας πέντε αστέρων, χώρο παροχής ιατρικής φροντίδας  καθώς επίσης σε συνδυασμό με κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών, οργάνωση και λειτουργία ζωολογικού  κήπου,  συγκρότηση εμπορικού  κέντρου,  συγκρότηση παιδικών  χαρών, κατασκευή και λειτουργία  διάσπαρτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  εστιατορίων, καφέ μπαρ, καφετεριών, κέντρων διασκέδασης και αναψυχής,  οργάνωση και λειτουργία χώρων πολιτισμού, οργάνωση και λειτουργία χώρων διαφορών άλλων εκδηλώσεων (πολιτιστικών, συνεδριακών, συναυλιaκών κλπ), κατασκευή χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρους ειδικών διαδρομών με ελαφρά οχήματα μεταφοράς ή κίνησης προσώπων, ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου,  υδάτινες επιφάνειες και τέλος οργάνωση και λειτουργία παραδοσιακού χωριού  (χωριό του Αγίου Βασίλη).
Συνοδά κτίρια θα χωροθετηθούν μέσα στο θεματικό πάρκο, τα οποία θα έχουν σκοπό την  ασφαλή και υποδειγματική του λειτουργία και θα έχουν σχέση με μονάδες χαμηλής όχλησης ήτοι  μονάδα αφαλάτωσης  και εμφιάλωσης νερού, μονάδα συγχρόνου και φιλικού στο περιβάλλον ελαιοτριβείου με μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου καθώς και μονάδες αποθήκευσης και συντήρησης  νωπών προϊόντων, φρούτων, λαχανικών κλπ.
Θα γίνει  κατάλληλη χωροταξική  διαμόρφωση ώστε το Ψυχαγωγικό Θεματικό Πάρκο  με τις  κτιριακές του εγκαταστάσεις  και τις υπαίθριες κατασκευές του θα  εντάσσεται αρμονικά στο τοπίο και δεν  προκαλεί αισθητική όχληση στην περιβάλλουσα περιοχή. Επίσης θα οργανωθούν εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης κοινού, όπως χώροι υποδοχής – πληροφοριών, εγκαταστάσεις διοίκησης, όπως γραφεία διεύθυνσης, λογιστήριο, γραφεία ασφαλείας, χώρο προσωπικού, βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως αποθήκες, συνεργεία συντήρησης, μηχανοστάσια, αντλιοστάσια.
Η διάθεση της έκτασης γης, μπορεί να καλύψει τις  απαιτήσεις παροχής ενός συνόλου υπηρεσιών ψυχαγωγίας, που να απευθύνονται σε σημαντικό αριθμό και ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων των  επισκεπτών.
Το πάρκο θα έχει την δυνατότητα  προσφορά ποικιλίας πόλων έλξης με αξιόλογα στοιχεία ενδιαφέροντος με την κατάλληλη σύνθεση τους με βάση περισσότερα του ενός ευδιάκριτα χαρακτηριστικά θέματα.
Η δυνατότητα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του κοινού θα γίνεται τόσον σε υπαίθριους όσον και σε  κλειστούς χώρους και θα υπάρχει  ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των επιμέρους πόλων έλξης.  Η κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση με δημόσια ή ιδιωτικά μέσα καθώς και η εξασφάλιση επαρκών και κατάλληλων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων θα γίνεται μέσα από ασφαλή κυκλοφοριακή σύνδεση του πάρκου με το πέριξ οδικό δίκτυο της περιοχής.
Η λειτουργία του ψυχαγωγικού  θεματικού  πάρκου  θα  είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια του έτους, λόγο του  χαρακτήρα του πάρκου και τις τοπικές επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιδιώκοντας την  ευρύτερη δυνατή αξιοποίηση της επένδυσης, ακόμα και εκτός τουριστικής περιόδου, από τον τοπικό πληθυσμό.

Κατεβάστε το αρχείο Διάγραμμα-Κάλυψης-ΠΠ.pdf

Κατεβάστε ακόμη την  Πλήρη Οικονομοτεχνική Μελέτη του Πάρκου ή την Περίληψη της.

Τουριστικό Λεωφορείο MAN 52 θέσεων

Τουριστικό Λεωφορείο Mercedes Sprinter 23 Θέσεων

Τουριστικό Λεωφορείο Mercedes Sprinter 23 Θέσεων

Τουριστικό ΒΑΝ Vito 9 Θέσεων