ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΣΟΓΛΟΥ

Νικόλαος Κοσόγλου

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Σε πολύ μικρή ηλικία κατάλαβα ότι είχα την ικανότητα να γυρίσω τον κόσμο για να αποκομίσω γνώσεις με σκοπό να επιτύχω στη ζωή μου πολλά πράγματα.

Το έτος 1975 σε ηλικία 14 ετών και αφού δεν υπήρχε οικονομική ευχέρεια στην οικογένειά μου απεφάσισα να γίνω ναυτικός για να μπορέσω να ταξιδέψω στον κόσμο και να καταφέρω να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Πίεσα τον πατέρα μου και υπέγραψε την έκδοση ναυτικού φυλλαδίου μου με σκοπό να ναυτολογηθώ στην εσωτερική γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς. Εγώ όμως παρέκλινα της υπόσχεσής μου και ναυτολογήθηκα στον διεθνή εμπορικό στόλο. Ταξίδεψα σε αρκετές χώρες της γης και μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που επιζητούσα για την εξερεύνηση του κόσμου και διαμόρφωσα τα δικά μου επιχειρηματικά σχέδια.Επισκέφτηκα ττις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου σε όλες τις ηπείρους ,γνώρισα ενδιαφέρουσες προσωπικότητες όπως ακόμη και την υπέροχη Ελληνίδα τραγουδίστρια της Νέας Ορλεάνης ονομαζόμενη Ελενάρα στο ελληνικό μπουζουκτσίδικο <Σκορπιός> ,βοήθησα φτωχούς και ταλαιπωρημένους ανθρώπους ,όπως π.χ. στο λιμάνι της Γκάνα της Αφρικής όπου κατα τις 17 ημέρες παραμονής μου μοίραζα τρόφιμα στους ιθαγενείς-μαύρους οι οποίοι ζούσαν απο τα πλοία που ερχόντουσαν στο λιμάνι.

Μετά από αρκετές περιπέτειες και εμπειρίες που απέκτησα στα ταξίδια αυτά είχα και την εμπειρία του ναυαγίου κατά το έτος 1977 του πλοίου Βήτα Σί 16.000 τόνων εφοπλιστή κ.Βασιλάτου όπου υπηρετούσα. Ο πατέρας μου δεν ήθελε πλέον να συνεχίσω και εγώ σεβάστηκα την επιθυμία του και σταμάτησα το 1978.Για να μην ξαναφύγω ο πατέρας μου φρόντισε να με παντρέψει σε ηλικία 17 ετών και απο το γάμο αυτό απέκτησα 4 παιδιά τα οποία είναι ενεργά μέλη της επιχείρησής μου.Εξάλλου είχα αποκομίσει αμέτρητες εμπειρίες και είχα μάθει αρκετά πράγματα που μου έδωσαν τα εφόδια για να σταδιοδρομήσω τη δική μου επιχειρηματικότητα.

Το 1980 ,ξεκίνησα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα ίδρυσης και λειτουργίας Πρατηρίου υγρών καυσίμων και εμπορίας Λιπαντικών και αγροτικών μηχανημάτων στο Ασήμι Ηρακλείου με πολύ καλό αποτέλεσμα. Αφού είδα ότι ήμουν ικανός να αναπτύξω πιο πολύ ακόμη το επιχειρηματικό μου σχέδιο ,το έτος 1998 σκέφτηκα να προχωρήσω στην Ίδρυση της ΚΟΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. και στην μετεγκατάστασή μου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το επιχειρηματικό μου πλάνο ήταν να αναπτύξω πιο πολλές δραστηριότητες καινοτόμες που αποκόμισα από το εξωτερικό όπως δημιουργία πολυχώρου λειτουργίας Πρατηρίου καυσίμων, Λιπαντηρίου, στάθμευσης βαρέων οχημάτων, εστίασης και ψυχαγωγίας παράλληλα. Βρήκα την κατάλληλη έκταση και αρχικά μίσθωσα ένα γεωτεμάχιο στο Γιόφυρο όπου προσπαθούσα να πάρω άδεια διασύνδεσης για 4 χρόνια και δεν τα κατάφερα λόγω της αναλγησίας του ελληνικού κράτους.Μετά προχώρησα σε μίσθωση άλλου οικοπέδου 11 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή Γιαννούλη επι του 6ου χιλ.Ε.Ο.Ηρακλείου- Μοιρών ,προσπαθούσα ξανά να πάρω άδεια διασύνδεσης για 3 χρόνια αλλά πάλι δεν τα κατάφερα ενώ άλλοι επιχειρηματίες της περιοχής αδειοδοτήθηκαν. Μετά αποφάσισα να πουλήσω την επιχείρησή μου στο Ασήμι και το έτος 2005 προχώρησα σε μίσθωση έκτασης 13.000 τ.μ. περίπου στο 9ο Χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών ,περιοχή Αθανάτων ,ιδανικής για την εγκατάσταση των έργων μου. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών προχώρησα στη σύνταξη φακέλου έργου και ξεκίνησε ο αρμόδιος μηχανικός τη διαδικασία των σχετικών αδειοδοτήσεων. Μια εξ αυτών των αδειών αφορούσε την κυκλοφοριακή σύνδεση του χώρου με την Εθνική Οδό και απαιτούσε την απομάκρυνση των πυλώνων και των καλωδίων ρεύματος χαμηλής και μεσαίας τάσης της ΔΕΗ από την είσοδο.

Το Μ Α Ι Ο 2005 απεύθυνα προφορικά το αίτημά μου στη ΔΕΗ ,στον τομεάρχη κ.Βαρδουλάκη του είπα επίσης να υποβάλλω και γραπτώς αίτημα και αυτός με καθησύχασε ότι <δεν χρειάζεται αφού τα είπαμε προφορικά>. Τον Ιούνιο ,τον Ιούλιο τον Αύγουστο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου επισκέφθηκα τη ΔΕΗ 10-12 φορές και δυο τρείς φορές είπα στον κ.Βαρδουλάκη να υποβάλλω γραπτό αίτημα και μάλιστα να επωμιστώ τη δαπάνη ,αυτός μου έλεγε <να πάς να κάνεις τη δουλειά σου μέχρι να μετακινηθούνε οι πυλώνες χρειάζεται να κάμεις πολλή δουλειά ακόμη, είναι δική μας υποχρέωση η μεταφορά του δικτύου εφόσον εμποδίζουνε καθώς και η δαπάνη έργου ,πάρε και τον αριθμό του κινητού μου ,αν χρειαστείς κάτι να με καλέσεις>. Εγώ ανησυχούσα και βιαζόμουνα και τότε δεν αντιλήφθηκα την προθυμία του να μου δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του μετά συνειδητοποίησα ότι πιθανόν κάποιο αντάλλαγμα περίμενε από εμένα ,όπως με πληροφόρησαν κάποιο γνωστοί μου υπάλληλοι της ΔΕΗ , αν το είχα καταλάβει θα το είχα κάνει για να αποφύγω αυτά που ακολούθησαν.

Τον Αύγουστο επισκέφθηκε το χώρο ένας υπάλληλος της ΔΕΗ ο κ.Παπαδόπουλος Θωμάς με συνάδερφό του οι οποίοι ήρθαν για επισκόπηση ,έφυγαν και αρχή του Σεπτεμβρη ήρθαν ξανά και έβαλαν 5 κόκκινα πασαλάκια στα σημεία όπου θα μετακινηθούν οι πυλώνες ,όταν δε τους ζήτησα την εντολή έργου, μου απάντησαν <τι να τα κάνεις ,θα τα πάρεις όλα μαζί στο τέλος>.

Το μήνα Νοέμβριο ιδίου έτους και συγκεκριμένα την 17η συνέβηκε κάποιο ατύχημα εντός της μισθωμένης έκτασης του έργου γιατί ένα διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο μπήκε στο χώρο αυθαίρετα και προχώρησε στην ρίψη μπαζών ,κατά την απομάκρυνσή του δε ο οδηγός ξέχασε να κατεβάσει την καρότσα διότι μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο και προχωρούσε προς την έξοδο με αποτέλεσμα να ακουμπήσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια και να προκληθεί ηλεκτροπληξία ,ευτυχώς μη θανατηφόρα.Ο ίδιος ο οδηγός,άγνωστος σε εμένα, δήλωσε ότι μπήκε στον ιδιωτικό μου χώρο αυθαίρετα και ότι με δική του απροσεξία επειδή μιλούσε στο κινητό τη στιγμή που ξεφόρτωνε και κατευθυνόταν στην έξοδο με την καρότσα ανορθωμένη διενεργήθηκε το ατύχημα ευτυχώς όχι θανατηφόρο.

Από τότε ξεκίνησα ένα μεγάλο δικαστικό αγώνα εναντίον της ΔΕΗ ,του Διευθυντή και των υπαλλήλων οι οποίοι ενεπλάκησαν στην εντολή εκτέλεσης έργου υπ΄αριθμό 650 και μέσα στον πανικό τους αλλοίωσαν/πλαστογράφησαν τα σχετικά με το έργο μου έγγραφα όσο αφορά τις ημερομηνίες ,τους αριθμούς πρωτοκόλλων κ.ά. με σκοπό να φανεί ότι εγώ απευθύνθηκα σε αυτούς μετά την 17η Νοεμβρίου , ημέρα ατυχήματος.Μετά το ατύχημα αυτό κατάλαβα για ποιό λόγο η ΔΕΗ δεν μου παρέδιδε έγγραφα ενώ τα ζητούσα όπως επίσης και γιατί ο κ.Βαρδουλάκης δεν μου επέτρεψε να υποβάλλω γραπτό αίτημα για την απομάκρυνση των στύλων ,ακόμη και επειδή ήταν προβληματικό το δίκτυο της περιοχής πριν απο δεκαετίας, δηλαδή απο το 1995 έως το 1998 που διενεργήθηκε η διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού. Προσέλαβα τέσσερις ειδικούς πραγματογνώμονες γραφολόγους και έναν το ελληνικό δημόσιο οι οποίοι επιβεβαίωσαν την πλαστογραφία των εγγράφων.

Έχω απευθυνθεί μέσω άξιων συνηγόρων στην Ελληνική δικαιοσύνη με ένα και μοναδικό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη ,να εγκαλέσει τους δημόσιους αυτούς λειτουργούς να προσκομίσουν τεκμηριωμένα στοιχεία για απόδειξη της αθωότητάς τους και να τους αποζημιώσω αν τυχόν αποβεί η απόφαση εις βάρος μου , αυτοί όμως δεν το έκαναν. Αυτό το ιστορικό με έβαλε σε υποψίες διαπλοκής συμφερόντων και με ανάγκασε να βρώ τους πιο άξιους δικηγόρους Έλληνες και ξένους και να προσφύγω μέχρι το θεσμό του παγκόσμιου δικαστηρίου παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ όσο αφορά το Ποινικό μέρος της υπόθεσης και περιμένω την απόφαση σύντομα.Όσο για το Αστικό δικαστήριο αυτό εκδικάστηκε στις 21/2/2022 στον Άρειο Πάγο,το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο, περιμένω δε την απόφαση και αν δεν αποδωθεί δικαιοσύνη θα προσφύγω στο παγκόσμιο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και για το Αστικό.

Για όλα τα παραπάνω γεγονότα ,για τα οποία τηρώ αρχείο των σχετικών εγγράφων ακόμη και σε ηλεκτρονική μορφή,είναι στη διάθεση όποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για να διαπιστώσει την αλήθεια των γεγονότων.

Για όλα αυτά τα προβλήματα που μου δημιούργησαν οι επαίσχυντοι υπάλληλοι της ΔΕΗ και ορισμένοι ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δικαστήρια υπόσχομαι να φτάσω μέχρι τέλους και με όποιο τίμημα χρειαστεί για να καταδικαστούν και να δικαιωθώ για να αποκαταστήσω και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ακόμη και στα μέλη της οικογένειάς μου.

Το όλο αυτό ιστορικό μου δημιούργησε την χειρότερη εντύπωση για τη λειτουργία των θεσμών στο ελληνικό κράτος και ετοιμάζομαι ,σε περίπτωση μη δικαίωσής μου ,να μεταφέρω την έδρα της επιχείρησής μου στο εξωτερικό ,ακόμα και να αλλάξω υπηκοότητα.

Κλείνω με αυτό το μικρό και περιληπτικό βιογραφικό διότι αν τα καταγράψω όλα τα γεγονότα ,πιστέψτε με, πρέπει να εκδοθεί δωδεκάτομη εγκυκλοπαίδια-βιβλίο το οποίο κάποια στιγμή θα εκδώσω.

Σημείωση:για πρώτη ενημέρωση επισυνάπτω 22 σελίδες περίληψης εγγράφων δικογραφίας για την πλαστογραφία των εγγράφων της ΔΕΗ και για την κακοδικία της υπόθεσης απο ορισμένους δικαστές για τους οποίους επιφυλάσσομαι να ασκήσω αγωγές.

Ευχαριστώ!

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η εταιρεία Κοσόγλου Α.Ε δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στο χώρο των χωματουργικών εργασιών, έργων υποδομής και οδοποιίας.

Επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο αγοραπωλησίας των χωματουργικών μηχανημάτων ενώ έχει μεσολαβήσει για την αντικατάσταση ή πώληση μεταχειρισμένων βαρέων μηχανημάτων για πάνω από 30 χρόνια. Η εταιρεία μας διαθέτει πλήθος συνεργατών και πολύ μεγάλο δίκτυο στο χώρο των βαρέων οχημάτων.

Η εταιρεία Κοσόγλου Α.Ε. δραστηριοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χώρο της Διαχείρισης Ακινήτων και αναλαμβάνει πάση φύσεως επαγγελματική συμφωνία που αφορά το Ακίνητό σας είτε αυτό είναι οικόπεδο είτε γεωτεμάχιο εντός ή εκτός σχεδίου. Πώληση, Ενοικίαση, Μίσθωση οποιοδήποτε ακινήτου ανεξαρτήτου θέσης ή συντελεστή δόμησης και μπορεί προαιρετικά να εμπεριέχει και κτίσματα με χρήση κατοικίας, τουριστική ή ξενοδοχειακή εγκατάσταση.

ΣΤΟΛΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΟΣΟΓΛΟΥ Α.Ε.

Στόλος Μηχανημάτων

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Η Κοσόγλου Α.Ε. εξοπλίζεται σε προσωπικό και στόλο μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων με στόχο την προσφορά έργου και κατ΄ επέκταση συμμετοχή σε μεγάλα έργα υποδομής όχι απλά εντός του Ν. Ηρακλείου αλλά σε ευρύτερο επίπεδο Περιφέρειας.

Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα μετακίνησης σε εθνικό επίπεδο ή ακόμη και στο Εξωτερικό καθώς υπάρχει δίκτυο συνεργατών αλλά και θυγατρικές εταιρίες με βάση τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΑΣ

Η Εταιρεία ΚΟΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. στελεχώνεται από πτυχιούχους συνεργάτες με εμπειρία επί του έργου και εγγυάται για την τεκμηριωμένη γνώση αλλά και κατοχή των σχετικών αδειών και πτυχίων για όλα τα άτομα που αποτελούν το προσωπικό της.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Μαυράκης Στυλιανός, πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ .
  • Μαυράκης Αλέξανδρος, πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ.
  • Γρηγόριος και Κωνσταντίνος Αγγελάκης, λογιστική εταιρεία.
  • Κορμάζος Απόστολος, πτυχιούχος Εργοδηγός/Σχεδιαστής Μηχανολογικού Σχεδίου με ειδικότητα στην επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων έργου.
  • Κοσόγλου Εμμανουήλ, πτυχιούχος Μηχανοδηγός/Χειριστής Μηχανημάτων Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων.
  • Λοιποί Οδηγοί, Χειριστές και βοηθητικό Προσωπικό.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ 2020-2017

Δείτε τους ισολογισμούς της εταιρείας μας εδώ.